Annonse


Telenor vinner i Brasil

Sammen med British Telecom har Telenor utviklet en satellitt-telefonitjeneste som heter Mobiq for den brasilianske teleoperatøren Embratel. Utstyret produseres av Nera Telecommunications, mens Telenor Satellite står for kommunikasjonen via den internasjonale organisasjonen Inmarsats, melder Dagens Industri.

Mobiq
Mobiq ble lansert i januar 997 og brukes i dag først og fremst av reisende og befolkninger i avsidesliggende området langt fra et hvert telenett.

Brasil er et område med et stort potensiale, spesielt på bakgrunn av landets ambisiøse planer for teleutbygging.

Også landsbyer
I følge et brasiliansk lovforslag pålegges nemlig operatøren Embratel å sørge for at alle byer med mer enn 1000 innbyggere har tilgang til telefon innen år 2001.

Annonse


Innen år 2003 gjelder dette alle byer med mer enn 600 innbyggere og innen år 2005 skal landsbyer med mer enn 300 mennesker også kunne bruke en telefon.

Telenor forslag
I denne forbindelse er det Telenor foreslår å plassere en variant av Mobiq, en satellitttelefonkiosk i hver by.

Telenor har derfor satt i gang med et pilotprosjekt sammen med Embratel. Denne løsningen vil kunne knytte øde landsbyer langs Amazonas til verdens telenett til en langt lavere kostnad enn ved en løsning basert på fast- eller mobiltelefoni.

Annonse