Annonse


Dette er mobil-PC-testen

TR-testene
TR-ytelsetest er et testprogram som måler datamaskinens ytelse i praktisk bruk. Testprogrammet simulerer kjøring av en rekke kjente applikasjoner (tekstbehandling, regneark, bildebehandling etc) og måler maskinens gjennomsnittlige ytelse når den utfører disse arbeidsoppgavene.
TR-batteritest er et testprogram som simulerer bruk av en rekke kjente applikasjoner, og måler batterilevetiden. Batteriet blir fulladet, strømsparingsfunksjonene innstilt på moderat sparing, og batterilevetiden testet ved intens “bruk” av applikasjonene. Det er mulig å oppnå lengre batterilevetid ved maksimal strømsparing og mindre heftig bruk.
Vi har sammenliknet og vurdert maskinenes spesifikasjoner, og gitt fra 1 til 6 stjerner (poeng) for pris, portabilitet, ergonomi, ytelse, utstyr og nettverk/kommunikasjon. Poenggivingen skal forsterke forskjellene mellom maskinene.

Poenggivningen
Pris – viser maskinens pris på prisskalaen. De billigste (under 20 000 kr) får 6 stjerner.
Portabilitet – Sammenfatter maskinens vekt, tykkelse/størrelse og batterilevetid. En kompakt og lett maskin med lang levetid får 6 stjerner.
Ergonomi – Sammenfatter og vurderer tastatur-, peker- og skjermkvalitet. Gir 6 stjerner når alt fungerer utmerket.
Ytelse –Viser maskinens resultat i TR-ytelsetest.
Utstyr – Sammenfatter maskinens utstyr. En velutstyrt maskin med framtidsrettet teknologi får 6 stjerner.
Nettverk/kommunikasjon – Viser hvordan maskinen i utgangspunktet er forberedt for kommunikasjon via telenett og nettverk. En maskin med innebygd modem og optimale kommunikasjonsmuligheter fra starten av, får 6 stjerner.
Poenggivningen er basert både på vurderinger og harde fakta. Vi tar forbehold for eventuelle feil.

Anbefalingene
I stedet for bare å fremheve mobil-PCene med den høyeste ytelsen, anbefaler vi maskiner for forskjellige bruksområder:

TRs Fast følge – en fremragende mobil-PC for deg som reiser hele tiden. Viktigste kriterier: vekt, størrelse, batterilevetid og ergonomi.

TRs Reisekamerat- en fremragende mobil-PC for deg som reiser en gang i måneden, men som ellers bruker PCen på kontoret. Maskinen må kunne håndtere mulitimediapresentasjoner med stil.
Viktigste kriterier: pris, ytelse, ergonomi, vekt, størrelse, nettverkstilkopling.

TRs Arbeidshest – en fremragende mobil-PC for deg som hovedsakelig bruker maskinen tilkoplet kontorets dokkingstasjon med ekstern skjerm og tastatur, men som tar med maskinen hjem i blant. Viktigste kriterier: pris, ytelse, nettverkstilkopling, utstyr.

TRs Råtass – State of the Art-maskinen som har alt uten å måtte koples til nettverket.
Viktigste kriterier: ytelse, ergonomi, utstyr og nettverkstilkopling.

TRs Sparegris – en fremragende økonomimodell for bedrifter eller privatpersoner som noen ganger tar med seg maskinen på reiser eller ut på terrassen. Viktigste kriterier: Pris, ergonomi.

Annonse