Baksaas, Jan Fredrik

Annonse


SAS storkjøper av Telenor

Baksaas, Jan FredrikSAS vil innen utgangen av 1998 ta i bruk verdens mest avanserte bedriftsinterne tele- og dataløsning ved hjelp av såkalt VPN-teknologi for alle sine 80 kontorer i Sverige, Danmark og Norge, melder Telenor Bedrift.

Partnere
Telenor Bedrift er hovedkontraktspartner for den 4-årige avtalen som har en verdi på over 500 millioner SEK. Tele Danmark Erhverv og Telenordia er Telenors samarbeidspartnere i henholdsvis Danmark og Sverige.

“Denne kontrakten representerer et gjennombrudd for Telenor og Tele Danmark Erhvervs strategi for det nordiske bedriftsmarkedet,” sier adm. direktør Jan Fredrik Baksaas i Telenor Bedrift.

Avtalen betyr at Telenor får fullt drifts- og teknologiansvar for alle tele- og datanettene til SAS i Sverige, Danmark og Norge.

VPN
Telenor ønsker å selge de kombinerte tele- og dataløsningen som virtuelle private nett (VPN). Dette er en tjeneste for bedriftsintern kommunikasjon der geografisk spredte kontorer med hussentraler knyttes sammen i et opplevd internt nett via svitsjede forbindelser i det offentlige telenettet.

Annonse