Annonse


Fusjon Merkantildata og Enator?

I fjor var det forhandlinger mellom Telenor og Enator. Men børskursen på det svenske selskapet steg så mye at Telenor mistet interessen. Merkantildata har en uttalt politikk på at de vil være store på sine områder der de er inne på markedet. I Danmark løste de problemet med å kjøpe Danadata fra TeleDanmark. I Sverige er de stadig på jakt etter en partner.

Psykologi
Økonomi- og finansdirektør: Carl Espen Wollebekk i Merkantildata ser flere hindre for en fusjon med Enator. Blant annet at de to selskapene har vært sterke konkurrenter på samme marked.

Han sier til Computer Sweden at en fusjon nok kan synes gunstig på papiret, men at det også handler om psykologi. Et kjøp av Enator vil føre til at selskapet også overtar virksomheter som er uinteressante for selskapet. Dette gjelder blant annet kunder i offentlig sektor og i forsvarsindustrien.

Alternativ
– Det er ingen hemmelighet at vi har som mål å være store når det gjelder tilpasninger, kommunikasjon og systemintegrasjon på de markeder der vi er. Det er heller ingen hemmelighet at vi savner tilstrekkelig volum i Sverige innen det sist nevnte området, sier Wollebekk til Computer Sweden. Avisen stiller spørsmål om Merkantildata heller vil satse på et selskap som selger PC’er, men også driver med systemintegrasjon.

Annonse