Annonse


Tilbyr stadig piratkort

– Det at mannen var villig til å selge piratdekoderkort til Telecom Revy etter han er tiltalt for et lignende forhold, viser det hvor lett enkelte tar på politiets inngripen. Det er på høy tid at strafferammene for datakriminalitet økes slik at de får større preventiv virkning, sier statsadvokat Inger Marie Sunde ved Økokrims datakrimteam til Telecom Revy.

Etter det Telecom Revy erfarer var det tilfeldigheter som gjorde at Økokrims datakrimteam kom på sporet av mannen. Dette til tross for at han har markedsført salget av kortene på
Internett i en årrekke.

Lett å finne
Telecom Revy har selv forsøkt å søke på ordet “piratkort” på flere norske og internasjonale søkemotorer. I de fleste tilfellene ledet linkene til 41-åringen eller miljøet rundt han.
Mandag sist uke var nettsidene til mannen fortsatt operative med tilbud om å kjøpe piratdekorderkort.

Foruten hjemmesiden har 41-åringen opprettet et “firma” på Internett som selger piratdekoderkort og formidler tjenester som gjør at man kan nyttegjøre seg slike. Dette firmaet, som Telecom Revy ikke ønsker å navngi på grunn av kriminell virksomhet, er ikke registrert i Brønnøysundregistrene.

Annonse