Sunde, Inger Marie

Annonse


Solgte 29.000 piratkort

Sunde, Inger MarieTrolig har mannen tjent mellom 1,8 og 2,5 millioner på den ulovlige virksomheten. I forrige uke var mannen villig til å bidra til salg av piratkort til Telecom Revy.

Åpent salg
Det spesielle med denne saken er at 41-åringen har markedsført og solgt piratkortene helt åpenlyst via Internett. Mannen er tiltalt for å ha solgt piratdekoderkort blant annet på Internett fra august 1996 til 18. desember i fjor.

I følge tiltalebeslutningen har han med sin viten og piratdekorderkortene klart å skaffe kunder gratis tilgang til beskyttede betalings Tv-kanaler. Mannen skal dessuten ha tilbudt, formidlet og solgt programmeringsutstyr, kodenøkler, samt rådgitt privatkunder slik at disse kunne programmene sine egne piratkort.

I enkelte tilfeller skal han ha solgt ferdigprogrammerte og/eller omkodete piratdekoderkort for kunder.

Annonse


Ville selge på ny
– Flere betalings Tv-kanaler kan dermed ha gått glipp av betydelige summer i “lisenspenger”, opplyser statsadvokat Inger Marie Sunde ved Økokrims datakrimteam.

Politiet har i tiltalebeslutningen krevd at mannen betaler tilbake minst 1.885.000 kroner til statskassen.

Selv etter at mannen har fått inndratt to datamaskiner og blitt tiltalt av politiet var han i forrige uke villig til å “hjelpe” oss med å skaffe piratkort. Da han fikk opplyst at vi ringte fra Telecom Revy ville han overhodet ikke kommentere den ulovlige virksomheten på nettet.

Annonse