Annonse


Telenor tapte i Italia

I følge en melding fra statsminister Romano Prodis kontor hadde Wind ingen problemer med å slå Picienne og Telon i finaleomgangen. Dermed får Wind anledning til å konkurrere både på mobiltelefon- og fasttelefonmarkedet. Målet for selskapet er 20 prosent av mobilmarkedet og 15 prosent av fastmarkedet innen 10 år. Selskapet regner med å investere 12 billiarder lire i nettet.

Taperne
Picienne var ikke tilfreds med avgjørelsen, og påsto i en pressemelding at Wind hadde vunnet en meget knapp seier. «Vårt førsteinntrykk er at kundene er de virkelige taperne» påsto Picienne. For Telenor International er dette det første tilbakeslaget etter at selskapet de siste årene har hatt en suksessrekke uten like når det gjelder mobillisenser i andre land. Tyskland, Østerrike, Hellas og Irland er de beste eksemplene. Telenor skulle i følge planene eie 20 prosent av Picienne.

Den tredje konkurrenten, Napoli-baserte Telon, sa at regjeringen gjorde et valg som medførte at den mistet «en reell mulighet til å bedre økonomien og sysselsettingen i Syd-Italia.»

Annonse