Annonse


Ikke billig mobilsommer

Nå skal må vi betale det mobiltelefonen koster. Ved nytegning av abonnement vil Telenor og NetCom sponse mobiltelefonprisen med henholdsvis 300 kroner og 450 kroner. Ingen av de to operatørene forventer heller at den annen part vil krige på mobiltelefonpriser.

Nye tjenester
NetCom tilbyr nye kunder å prøve ut sitt GSM-nett i en begrenset periode uten bindingstid. Fritidskunder kan ringe for halv pris. Dette skal lokke nye kundegrupper: kvinner og ungdom.

Telenor på sin side lansere 12. juni sitt GSM 1800 nett i de fire største norske byene (Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim). Dette representerer i utgangspunktet kun en etterlengtet kapasitetsutvidelse – og ikke i seg selv nye tjenester. Men på grunn av økt kapasitet, kan Telenor lansere en ny Internett-tjeneste for sine mobilkunder: Nomade (se egen artikkel).

Tobåndstelefon
For å kunne benyttet Telenors nye GSM 1800 nett tenger du en tobåndstelefon (dual band). Slike mobiltelefoner dekker begge GSM-nettene. Men foreløpig vil ikke Telenor kjøre med ekstraordinære rabatterte priser for at storbrukerne skal gå over til tobåndstelefoner.

Annonse


For øvrig vil GSM 1800 ikke kreve et nytt abonnement. Det vil bli samme priser og tjenester på det nye GSM-nettet som for GSM 900.

Storbruker
Derimot kommer storkunder/bedriftskunder til å få spesialtilbud om å bytte fra ettbånds (GSM 900 – singel band) til tobåndstelefon. Telenor størsteparten av de 6.000 tobåndstelefonene de skal selge i løpet av sommerkampanjen vil gå til storkunder/bedriftskunder.

I løpet av året regner Telenor Mobil med at mellom oppmot 70.000 kunder skal ha gått over til å bruke en tobåndstelefon. Til tross for stor etterspørsel i Europa, har Telenor klart å få hele 60.000 tobånds mobiltelefoner til Norge.

Annonse