Annonse


Telenor til Italia?

Det dreier seg om en lisens for GSM 1800, i det som for tiden regnes i Europas heteste mobilmarked, hvis vi ser bort fra Skandinavia. Og tre konsortier har søkt om å få lisensen slik at de kan ta opp konkurransen med Telecom Italia Mobile og Omnitel, som er kontrollert av Olivetti og tyske Mannesmann.

Omstridt
Telenor har 20 prosent av Picienne-konsortiet, sammen med BT (26%) og Mediaset (25%). Problemet med Picienne er at Mediasets hovedeier er den svært kontroversielle, tidligere statsminister Silvio Berlusconi. Regjeringen er for tiden avhengig av støtte fra eks-kommunistene i Parlamentet. Denne grupperingen vil ikke like at lisensen går til en politisk hovedmotstander.

Uro om staten
Hovedkonkurrenten til Picienne er Wind-konsortiet, som eies av det statlige energi-konsortiet Enel, (51%), sammen med France Telecom og Deutsche Telekom, som har 24,5 % hver. Problemet med Wind er at Enel er statseid, og det er vanskelig for regjeringen å gi enda en mobil-lisens til et statlig selskap. Mange mener at det er tilstrekkelig at Telecom Italia Mobiles har et mobilnett.

Motorvei
Den tredje konkurrenten heter Telon og eies av motorvei-selskapet Autostrade (27%) sammen med Bell Canada (27%) og andre, italienske selskaper. Dette selskapet har vært forutseende nok til å legge sitt hovedkvarter i Napoli, ikke i en av industribyene i Nord. Dette er svært populært i Italia, hvor regjeringen arbeider aktivt for å forbedre den dårlige økonomien i de sydlige provinsene.

Avgjørelsen vil falle i løpet av tirsdag – og Internett-avisa Telecom vil raskt presentere vinneren.

Annonse