Annonse


Ny antitrust-sak i USA

I Washington regner man med at Federal Trade Commission i løpet av tirsdag kommer til å offentliggjøre at det starter en antitrust-sak mot Intel. Sammen med Microsoft setter Intel standarden for hvordan omlag 90 prosent av all verdens datamaskiner skal se ut.

Denne Wintel-alliansen er for sterk, mener justisdepartementet, som gjerne vil ha mer effektiv konkurranse i markedet. Departementet er overbevist om at både Microsoft og Intel bruker sin markedsdominans til å styre kunder og konkurrenter.

Batteri av advokater
Hittil har Intel valgt å takle hele saken langt mer diplomatisk og reservert enn Microsofts strategi om at angrep er det beste forsvar.
Selskapet har også aktivt støttet konkurrenter som har utviklet kloner av Intels prosessorer, i håp om at Justisdepartementet etterhvert skulle miste interessen for saken.

Men nå står selskapet parat med «et batteri advokater» for å forsvare seg mot angrepet, som ikke kunne kommet på et mer ugunstig tidspunkt: Intel har allerede vært nødt til å gå ut med «profit warning» fordi den internasjonale økonomiske utviklingen, særlig i Asia, gjør at etterspørselen etter selskapets produkter har stagnert.

Annonse