Annonse


Neste generasjons nett

Nettverksteknologien støtter seg på den ferske standarden IEEE 802.11 for trådløse LAN (Local Area Network) og benytter denne til å etablere et MAN (Metropolitan Area Network).

Forskningsgruppen bruker også neste generasjons Internett-teknologi – nærmere bestemt Mobile IPv6. Dette gjør det blant annet mulig å finne ut hvor mobile dataenheter (bærbare PCer, PDAer o.l.) til en hver tid befinner seg. Kommunikasjon kan også gå direkte mellom anropende dataenhet og mobil enhet – uten hele tiden å gå gjennom en ”hjemmestasjon” (home agent).

Internett2
WEMAN er også en del av det norske Internett 2, som er basert på IP versjon 6 og kobler sammen universiteter og høyskoler med høyhastighets- forbindelser. WEMAN gjør det nå enkelt å koble seg til det nye nettet, med automatisk etablering av forbindelse til en fast Ipv6 adresse som ikke forandrer seg når en flytter seg i nettet.

Bredt spektrum
Forsterker signalene på mottakerantennene i begge ender av en punkt til punkt forbindelse, med såkalte Low Noise Amplifiers. I tillegg benyttes egne senderantenner for å nå hele 15 kilometers rekkevidde.

Annonse


Spredt spektrum muliggjør effektiv utnyttelse av det nye ISM-båndet (Industrial Scientific and Medical). Det gjør at mange brukere kan benytte det samme frekvensområdet uten å forstyrre hverandre.

Frekvenshopping
Tiden for forespørsel-svar i IP over WEMAN, såkalt round trip latency, tar bare en tidel av tiden (10ms) i forhold til vanlige telefonmodem (100ms) og en hundredel av tiden det tar å kjøre IP over GSM (opp mot et sekund).

Frekvenshopping muliggjør at støykilder som mikrobølgeovner ikke klarer å forstyrre signalene i slike trådløse lokale nettverk.

For mer informasjon, sjekk sidene til Multimedia Kommunikasjonslaboratoriet ved IFI på
http://www.ifi.uio.no/~mmcl

Annonse