Nilsson, Sven-Christer9/6

Annonse


Ericsson lover IP-revolusjon

Nilsson, Sven-Christer9/6Ericsson-sjefen sa i et engasjert foredrag for forsamlingen av delegater på konferansen Voice on the net i Oslo tirsdag at verden er på vei over i en helt ny æra for kommunikasjon.

Endrer livet
– Framtida er ikke taletelefoni eller datakom. Det handler om kommunikasjon og hvordan vi jobber og lever. IP-telefoni er en viktig ingrediens i denne nye verdenen for teleoperatører og bransjen for øvrig.

– Selv om Ericsson er en ledende leverandør av utstyr til telebransjen, er det overhode ingen automatikk i den nye virkeligheten vi nå møter at vi vil fortsette å ha denne posisjonen. Det vi har gjort, er å sette opp ulike scenarioer for utviklingen, med markering av veiskiller underveis. Det har gjort oss i stand til å være tidlig ute med teknologi for IP-telefoni, sa Ericsson-sjefen.

Mobil-telefoni verden over
Nilsson ser etablering av en felles standard på mobil telefoni verden over, med muligheter til bildevisning, som et stort framskritt for kommunikasjon mellom mennesker.

Annonse


– Informasjon vil etter hvert framstå som noe du henter akkurat når og hvor du ønsker det, verken bundet til tid eller sted, sa Nilsson.

Han venter seg en enorm variasjon av tilbud fra ulike leverandører av kommunikasjonsprodukter i årene framover, alt basert på IP-telefoni i en eller annen form. Og det er særlig på forholdet mellom mobil og fast telefoni at han finner grunnlag for sterk vekst, en vekst Ericsson har tenkt å profitere på.

Hard konkurranse
– Konkurransen om sluttbrukerne vil bli svært hard. Når Internett blir billig, vil internett-leverandører og tjenesteleverandører måtte kjempe om kundene med et vidt spekter av tjenester. Der kommer Ericsson inn. Vår målsetting er å sette dem i stand til å tilby kundene en rekke tjenester på en lett håndterlig måte.

Kvaliteten må bli bedre
– Framfor alt er det viktig for oss å sette operatørene i stand til å tilby virksomhetskritiske løsninger. Da snakker vi om at kvaliteten på det Internett vi har i dag er for dårlig. Inntil Internett har en kvalitet på linje med det teleoperatørene tilbyr i dag, må IP-telefoni i forretningskritiske sammenhenger gå på administrerbare nett med garantert kvalitet, sa han

Annonse