Annonse


Ikke nok fagfolk

Ericsson har nylig flyttet deler av forskningsvirksomheten til Boston på USAs vestkyst.
– Det er viktig å få de beste ingeniørene på vårt lag. Derfor må vi nødvendigvis ut av Sverige for å få dette til. Skulle vi tenkt oss at vi la all forskning til Sverige, er det mulig det var tilstrekkelig med ingeniører, men kvaliteten på forskningen ville ikke bli bra nok, sa konsernsjefen under en pressekonferanse i Oslo mandag.

Over grensene
Ericsson er et internasjonalt konsern. 94 prosent av salget skjer utenfor Sveriges grenser. 50 prosent av aksjene eies i hovedsak av amerikanske og engelske investorer.
Totalt er det 22.000 ingeniører som jobber med FoU i konsernet. 12.000 av disse jobber i Sverige.

I følge informasjonssjef Paul Falck er 600 av de 1200 ansatte i Ericsson Norge involvert i FoU.

Behov for USA
– I dette perspektivet er en stadig flytting av utviklingsavdelinger nødvendig. Det er blant annet slik at ulike områder i verden er flinke på ulike områder. Når det gjelder datakom er utviklingen i USA viktigst. Derfor er det viktig for oss å være tilstede der. Og det er vi, slo konsernsjef Nilsson fast, og la til at selskapet bruker 26 milliarder svenske kroner på FoU-aktivitet.

Annonse


Kjøper kompetanse
Sammensmeltingen mellom datakomm og telekom fører til behov for økt kompetanse. De deler av produktspekteret som Ericsson ikke velger å produsere selv vil de skaffe seg ved oppkjøp.
– Vi ser mest på mindre og mellomstore datakom-foretak, sier Ericssonsjefen, uten å konkretisere hva han mener med mellomstore dataforetak.
– Men en del av teknologien kommer til Ericsson fra sterke partnere i Bay Networks, GDC og Sun Microsystems, sier Nilsson.

Annonse