Annonse


Bransjenett for oljeselskaper

Oljeselskapene, med Statoil i spissen, har valgt Fellesdata som leverandør. Avtalen med Fellesdata er verd mellom 100 til 150 millioner over en to års periode.

Avtale i juli
Oljeselskapene og Fellesdata undertegner i dag, mandag, en intensjonserklæring og vil inngå en endelig avtale innen utgangen av denne måneden. I tillegg til Statoil deltar Amoco, BP, Norske Shell, Norsk Hydro, Phillips Petroleum Norway, Saga Petroleum og Oljedirektoratet.

Struktur
OilNet består av to hovedelementer. Det ene er adgangen til nettverket som består av selve kommunikasjonskanalen og tjenester som sikker e-post og web-løsninger. I tillegg er det en felles infrastruktur for elektronisk samarbeid, applikasjoner og tjenester.

Mindre administrasjon
Tanken bak OilNet er at hvert selskap skal ha en tilkobling og gjennom denne nå alle bedriftene som er tilknyttet nettet, noe som både reduserer antallet linjer og forenkler administrasjonen av nettverket.

Gjennom OilNet vil oljeselskapene fremstå som en stor blokk og på den måten oppnå bedre betingelser. Selskapene vil også oppnå en effektiv kunnskapsdeling.

Annonse