Håkonsen,M/Larsen

Annonse


Teleglobe åpner i Oslo

Håkonsen,M/Larsen– Vi tilbyr operatørene kapasitet til å håndtere den internasjonale veksten som kommer til Norge, sier adm. direktør Mette Håkonsen.

Håkonsen peker på det høye antall Internettbrukere i Norge og i Norden, som en årsak til at dette markedet er svært interessant for det kanadiske selskapet.

Fiber nok
Teleglobe har egne fiberoptiske kabler, eierandeler i satellitter og leieavtaler med andre netteiere. Nettverket er et av verdens største, og selskapet hadde tidligere monopol på internasjonal trafikk til og fra Canada.

I løpet av 1998 skal Teleglobe ha plassert noder i Oslo, København og Stockholm. Det finske markedet vil komme igang i 1999.

Annonse


Operatører
– Vi har kapasitet i massevis, og i Norden vil hovedvirksomheten bestå i å selge kapasiteten til vår kabel som går fra Canada til Danmark og videre til New York, sier Stein Erik Larsen som er Norden-sjef i selskapet.

I første rekke er det teleoperatørene som er Teleglobes kunder, men selskapet vil også selge Internett-aksess og telefoni til større bedrifter og forhandlere av tellerskritt, sier Stein Erik Larsen.

Annonse