Kvinner mot Valgerd

Annonse


Kvinner mot Valgerd på nett

Kvinner mot Valgerd– Vi trenger en kanal til å fortelle at vi synes den politikken som nå føres i regjeringen er bygd på fordommer. Derfor legger vi nå opp våre egne sider på Internett. Her kan folk besøke oss og si sin mening, sier en av de åndelige lederne for bevegelsen, Kirsten Haaland til Telecom.

– At vi har en familieminister som har et menneskesyn som hører hjemme på 50-tallet er et tilbakeslag. Med sine utspill tråkker Valgerd på den kampen våre mødre og bestemødre har ført, det vi sjøl står for og ønsker å bringe videre til våre barn.

Si det på Nett
– Det som i utgangspunktet var ei jentegruppe som spilte volleyball for å få mosjon, har nå utviklet seg til en grasrotbevegelse – Kvinner mot Valgerd (KMV). Lørdag den 6. juni har KMV lagt opp til volleyballturnering i Kampen park. Etterpå “mener” vi på Kampen kafé, sier Kirsten.

– Vi er sosiale mennesker og startet med å lufte våre felles frustrasjoner. Vi organiserte oss bare for noen dager siden. Utgangspunktet var at vi er mot Regjeringens forslag til kontantstøtte, kvinner tilbake til hjemmet, at alle enslige egentlig ikke ønsker å være enslige og synet deres på homofile.

Annonse


– Responsen ble enorm, både fra media og fra vanlige folk. Dagsavisen, OsloPosten og mange radiokanaler har intervjuet oss de siste dagene. Vi trenger derfor en buffer. Slik tror jeg Internett kan fungere. Dessuten tror vi flere har behov for å bruke en slik kanal til å presentere sine meninger.

– Folk fra alle lag og med de mest ulike bakgrunner ringer og jubler i telefonen, fra bestemødre på Vestkanten til folk i homsemiljøet. Budskapet dere er felles – nå er det endelig noen som slår tilbake.

Krisetelefon?
– Vi vurderte en stund om vi skulle starte krisetelefon for ofre for Valgerd. For eksempel homofile som må slå av TV når Valgerd forteller at de er uegnet som omsorgspersoner og at det er synd i barna deres, uten at hun forteller hvorfor det er synd på dem, sier Kirsten.

– Vi spiller fortsatt volleyball, men nå har kampene blitt en mulighet til markering. Vi har fått trykket opp T-skjorter med logoen vår og deler ut klistremerker med webadressen.

– Vi bruker enhver anledning til å oppfordre folk til å gå på sidene våre på Internett og si sin mening om Kristelig Folkepartis ekskluderende menneskesyn. Det hele er så nytt at weben vår fortsatt er under konstruksjon. Vi håper likevel flest mulig vil bruke kanalen og at den blir en spore til en bred folkebevegelse.

– Vårt initiativ viser at også vi jenter kan bruke Internett, selv om vi bruker nettet på en alternativ måte, avslutter Kirsten Haaland.

Kvinner mot valgerd: www.bryhn.net/KMV

Annonse