Annonse


Telenor skal fortsatt styres

Den ellers så distriktsvennlige statsråd Lars Sponheim sendte lite nytt med sin stedfortreder og statssekretær Harriet Berg til det 51. Studiemøtet, som pågår i Kristiansand i tiden 3. – 6. juni.

Vil styre
– Avviklingen av telemonopolet betyr ikke at samfunnsmessig styring av teleutviklingen ikke er like viktig. Vi må bare finne nye måter. For myndighetene har som oppgave å sikre hovedmålsetting om at alle husstander og bedrifter får tilgang til grunnleggende teletjenester – til lik pris og til høy kvalitet, sa statssekretæren i innledningsforedraget.

Nei til e-toll
Berg kunne bekrefte at Norge i forrige uke ga sin tilslutning i WTO (World Trade Organisation) til at det ikke skal være toll på elektroniske transaksjoner over landegrenser.

Statssekretæren utelukket imidlertid ikke at det kan bli slik toll senere som følge av bedre teknologiske løsninger og internasjonale avtaler og regelverk.

Annonse


Global
– Regjeringen ser det som viktig å få på plass et regelverk på global basis. Dette vil kreve en harmonisering av norsk regelverk, sa Berg.

Både EØS-avtalen og WTO-avtaler ble nevnt som områder for slik global regulering. Innen 1. april neste år skal det såkalte konvergensutvalget ha klart sin utredning om rammeverket for tele- og kringkrasting.

Lite nytt
Statssekretæren brakte lite nytt til dagsorden på studiemøtet som ikke tidligere er nevnt i regjeringens planer, meldinger og IT-politiske redegjørelser.

Studiemøte samler 215 konferansedeltakerne fra både offentlig og private sektor inne tele- og informasjonsteknologi.

Annonse