Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MCI selger Internett

TELEGRAM: Det amerikanske telekonsernet MCI selger sine virksomheter på Internett til Cable & Wireless for vel 4,7 milliarder kroner. Årsaken er trolig press fra EU, som ikke vil godta dominansen som MCI/ WorldCom ville fått på Internettmarkedet.

Etter kjøpet er britiske Cable & Wireless blitt en av de store aktørene på Internett på det amerikanske markedet.

Stopper protest
EU har innsigelser mot en fusjon mellom WorldCom og MCI. Årsaken er blant annet at en svært stor mengde av trafikken på Internettet ville gått på deres linjenett. Når MCI nå selger seg ut er det ventet at innsigelsene fra EU må forsvinne, melder Newsbytes. Også det amerikanske justisdepartementet har varslet protester mot en fusjon.

WorldCom eier den store Internettleverandøren Uunet, som har virksomhet både i USA og i Europa. I følge Techserver er Cable & Wireless verdens fjerde største selskap på internasjonal teletrafikk, og opererer i 50 land. Selskapet hadde over 80 milliarder kroner i omsetning i fjor og dette ga et overskudd på vel 18 millioner.
Stikkord: Mobil