Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft satser på Europa

OSLO: De multinasjonale IT selskapene ICL og Microsoft Corporation varsler melder at de vil samarbeide strategisk. Selskapene venter at samarbeidet vil skape mer enn 1000 nye jobber i Europa i løpet av tre år.

ICL skal i samarbeid med Microsoft lære opp mer enn 4000 ansatte, åpne syv «løsnings-sentre» – og igangsette omfattende felles markedsførings- og salgstiltak.

Norden
– Ett av de syv sentrene legges til Stockholm, sier administrerende direktør Arvid Øye i ICL Data A/S i Norge. – Dette senteret blir knutepunktet for de nordiske land. Det vil blant annet sørge for at ICL i Norge til enhver tid besitter nødvendig kompetanse, herunder opplæring og sertifisering av nøkkelpersoner.

Storkunder
ICL er i dag Norges største forhandler av Microsoft programvare og lisenser i gruppen DLAR (Direct Large Account Reseller – og har en markedsandel på over 21%. ICL har inngått en rekke Microsoft Select-avtaler i årenes løp. Selskapet har også opparbeidet seg en solid erfaring i å tilpasse større lisensavtaler til kundenes behov.

De nye systemene vil basere seg på Microsoft programvare og retter seg blant annet mot større virksomheter innen detaljhandel, offentlig sektor, utdannelse og infrastruktur.

Forbrukere
– Satsingen går ut på å skape mer «forbruker-fokuserte» løsninger, sier markedssjef Leo J. Sapiraa i ICL Data.
– Eksempler vil være løsninger for å kunne handle fra arbeidsplassen, butikksystemer som gir både spesialtilbud på bakgrunn av forbrukerens preferanser og belønning til lojale kunder. Andre ting vil være intra- og internett-løsninger for ulike utdannelsesinstitusjoner, samt internett-baserte PC/TV/Kiosk systemer som gir tilgang til informasjon og tjenester fra det offentlige.

ICL er den første av Microsoft’s strategiske samarbeidspartnere som er basert i Europa.