Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Pekefinger om håndfritt

OSLO: Mobiltelefon-leverandøren NEC vil sammen med bilforhandleren Møller US selge mobiltelefoner med håndfrisett ferdig installert i nye biler. Tiltaket støttes av Trygg Trafikk og direktør Leif Agnar Ellevset.

Ellefset i bil
– Vi regner med å oppnå en markedsandel på mellom to og tre prosent i 1998 og vil selge våre mobiltelefoner gjennom utradisjonelle kanaler, noe samarbeidet med Møller US er et eksempel på, sier daglig leder Roy Høiås hos NEC Skandinavia.

Chrysler
Møller US forhandler bilmerkene Chrylsler, Seat og Jeep. Markedssjef i Møller US sier at de både vil tilfredsstille sine kunder som ønsker et ferdig konsept og bidra til økt sikkerhet i trafikken.

Helst ikke mobil i bil
Trygg Trafikk mener det beste ville vært å ikke snakke i mobiltelefon i bilen i det hele tatt, men erkjenner at mobiltelefonen er kommet for å bli.

– Nå når kvaliteten på utstyret har gått opp og prisen ned, er tiden inne for økt bruk av håndfrisett. Også som en opptrapping mot et påbud neste år, sier direktør Leif Agnar Ellevset i Trygg Trafikk.

Avkorting
Han stiller seg tvilende til den nylig offentliggjorte undersøkelsen fra Transportøkonomisk Institutt (TØI) som viser at det skjer få trafikkulykker som følge at mobilbruk under kjøring.

– Svært få som er innblandet i en ulykke vil innrømme at dette skyldes at de snakket i mobiltelefonen. Spesielt når de fleste er kjent med at dette kan føre til en avkorting i skadeoppgjøret på mellom 30 og 40 prosent, sier Ellevset.

Stikkord: Mobil