ios 18 rcs
Flere operatører støtter RCS-meldingsstandarden med iOS 18 beta 3.

Annonse


OPPDATERT: Nå får enda flere glede av den store iPhone SMS-oppgraderingen

RCS mellom iPhone og Android fungerer endelig, i det minste i visse regioner.

Først publisert 26. juni.

Oppdatert, 9. juli, 16:49:

Flere operatører støtter RCS fra og med iOS 18 beta 3.

Annonse


RCS-meldinger (Rich Communication Services) åpner for flere medier, og kvitteringer for sendte og leste meldinger for de som ikke bruker iMessage.

Apple

RCS aktivert mellom iPhone og Android

Det var rapporter om at iOS 18 beta 1-testere for utviklere hadde muligheter, men nå som beta 2 er lansert har langt flere tilgang til RCS-meldingsstøtte. Det betyr at man mellom iPhones og Androids kan sende høyoppløste bilder, emojier og at lest-varsler er aktivert. Standarden (som er aktivert som standard i iOS 18) tar over for den gamle SMS-standarden når iMessage ikke er tilgjengelig.

Det er mulig at støtten, som ikke akkurat ble hauset opp av Apple under WWDC (kanskje av grunner som dette,) fremdeles kun fungerer i USA, og også der er det rapporter om at utvalgte operatører fungerer bedre enn andre.

Hva er dine erfaringer?