Annonse


Lanserer til macOS og Linux

Artikkelen inneholder en annonselenke

Med lanseringen av passordbehandleren Proton Pass til macOS og Linux, er støtten komplett.

iOS, Android, macOS, Windows og Linux

For Proton Pass nå tilgjengelig på alle operativsystemer: iOS, Android, macOS, Windows og Linux. “MacOS-versjonen av Proton Pass er dessuten komplimentert av en helt ny Safari-utvidelse, som forbedrer brukeropplevelsen ved å tillate tilgang direkte i macOS-standardnettleseren,” forklarer selskapet.

Det sveitsiske personvern-selskapet mener nemlig at mange macOS-brukere foretrekker Safari, “og denne nye utvidelsen forenkler passord-administrasjon og utfylling av legitimasjon, noe som gjør nettsurfing både tryggere og mer praktisk” – og det er en stor fordel, for “i motsetning til Safaris standard passordbehandling, lar Proton Pass brukere synkronisere på tvers av flere forskjellige nettlesere og enheter, og sikrer konsistent tilgang på tvers av alle plattformer.”

Proton Pass vil snart støtte TouchID på macOS, slik at brukere kan låse opp kontoene sine ved å bruke fingeravtrykk. På samme måte vil en kommende oppdatering for Linux integrere appen med systemets autentiseringsmekanismer og APIer. Dette vil gjøre det mulig for brukere å låse opp Proton Pass ved å bruke sin Linux-brukerkonto, fingeravtrykksensorer eller en annen metode som støttes av PAM. Disse funksjonene vil bli gitt som en automatisk oppdatering i løpet av de kommende ukene.

Proton

Fra før av har Proton lagt til støtte for frakoblet modus med Argon2-kryptering uten nett-forbindelse, kredittkort, lagt inn 2FA-autentisering og sikker passorddeling.