Nvidia Project G-Assist
Nvidias "Project G-Assist" kan blant annet hjelpe med overklokking.

Annonse


Mini-kabinetter og AI-overklokking

Om det er greit for deg, så starter vi ikke med AI.

Det kan være frustrerende å bygge kompakt

For det Nvidia har holdt en pressekonferanse og snakket også om å bygge PC-er, for å være mer eksakt: de som er veldig kompakte, til de som er nærmere medium-kompakte. Problemet med å velge komponenter, og spesielt kraftige skjermkort til små kasser, er at man kan ende med opp at det ikke blir plass. Det er kjipt når man sitter der og tror man skal skru på maskinen en time etter mekkingen er ferdig (om man ikke gidder kabel-organisering:)

Derfor har Nvidia introdusert “SFF-Ready Enthusiast GeForce Cards” som inkluderer kort fra RTX 4070 og opp:

“Vi samarbeider med produsenter av grafikkort og kabinett-produsenter for å gjøre komponent-valget enklere ved å introdusere nye SFF-Ready-retningslinje for GeForce RTX-entusiast grafikkort og kabinetter. Dette vil umiddelbart hjelpe deg med å finne ut om et grafikkort passer i et SFF-kabinett,” forklarer Nvidia som har med seg mange partnere:

Dette er dimensjonene:

  • 151 mm maksimal høyde inkludert strømkabelens bøyeradius
  • 304 mm maksimal lengde
  • 50 mm eller 2,5 spor maksimal dybde

Støttede kort og kabinetter:

AI…

Er du lei av å høre om det, er vi lei av å skrive om det, men denne gang høres det nyttig ut. “Project G-Assist” er nemlig en LLM du kan hente opp for å spørre om hjelp i spill, slik at du slipper ty til mobilen eller hoppe ut av spillet – i tillegg vet AI-en hva du spiller og henter relevant informasjon:

Det som er ekstra nyttig, er at modellen er kontekstbevisst og derfor kan tilpasse anbefalingene til hva spilleren driver med: “den kan analysere ferdighetspunkter, håndverksmenyen og låste engrammer, for eksempel, og foreslå hva du kan velge ved siden av for å hjelpe spillere med å erobre områder på høyere nivå og fiender.”

I et rollespill eller et nivåbasert spill, kan assistenten gi hint om plasseringen av hemmelige gjenstander og spennende innhold du ellers hadde gått glipp av, før den gir deg trinnvise instruksjoner til noen eller alle, hvis du blir spurt. I en RTS kan den dele den anbefalte rekkefølgen for tidlig spillbygging, eller ressursstyringsstrategier for å hjelpe deg med å komme på nivå med erfarne spillere.

Nvidia

Men det stopper ikke der, for er du lei av å finne de beste grafikk-innstillingene, eller ikke stoler på GeForce Experience? AI kan hjelpe med det også, men vi er usikre på når dette lanseres. Fordi Nvidia oppfordrer utviklere til å lære mer, kan det ta litt tid.

Slik er G-Assist-plattformen: