vpn
Personvern er den mest motiverende årsaken til å bruke en VPN, avslører en fransk undersøkelse.

Annonse


De fleste piratene gjør dette

En ny undersøkelse fra det franske antipiratbyrået Arcom avslører hvordan fildeler lurer seg rundt sperrene og at mange bruker VPN-er for å beskytte personvernet.

Artikkelen inneholder annonselenke

Blokkering har økt bruken

TorrentFreak har også sett på pirat-tallene, og avslører at fildelingen har økt i EU-området, dette selv om flere piratsider blokkeres. Det er her VPN-tjenester kommer inn. Arcom avslører nemlig at hele 81 prosent av nett-brukere og at 50 prosent skjønner hva VPN kan gjøre. Å endre DNS-oppføringer manuelt, er naturligvis et mindre kjent triks, men scorer også høyt med 49 prosent.

Tallene, som er basert på franske borgere, avslører dessuten at 24 prosent av nettbrukere i landet piratkopierte minst et stk. ulovlig innhold i 2023. Når vi ser på VPN-aktivetet bruker 29 prosent av Frankrikes borgere en VPN, mens 20 prosent har endret DNS-innstillingene manuelt. Over 35 prosent brukte en eller begge teknikker i fjor.

57 prosent av de spurte sa bruken av VPN var fordi de gjorde noe ulovlig, og 46 prosent fordi de ønsket å styrke personvernet.

Samtidig avslører tallene at personvern er den største motivatoren for å bruke en VPN.

Over halvparten (56 prosent) av VPN-brukere som aktiverer tilkoblingen før en spesifikk handling, ønsker å være anonymitet. Nær halvparten (46 prosent) sier at årsaken er å gi tilgang til nettsteder som ikke er tilgjengelige i Frankrike, mens bare 14 prosent oppgir å få tilgang til ulovlige nettsteder blokkert av Internett-leverandører i Frankrike. Hundrevis av nettsider blokkeres i landet.

TorrentFreak

Annonse