apple vision pro
Det er ikke rent få Vision Pro-eiere i USA som kunne spart tusenlapper på å handle på bruktmarkedet i stedet for fra Apple. Bilde: ITavisen

Annonse


Flopp-priser

I Norge er det knapt et brukt-marked for Apple Vision Pro. Det er litt uvanlig selv om produktet ikke er lansert i noe annet land enn USA.

Det er mange å velge mellom på bruktmarkedet i USA

En måte å finne ut hvordan det går med et relativt nytt produkt, er å undersøke brukt-prisene. Apples produkter holder som regel langt høyere bruktpriser enn konkurrentene, spesielt iPhone. Men hva med det dyre hodesettet Vision Pro etter 2. februar-lanseringen? Det går ikke så bra, for å si det forsiktig. For ikke bare er det mange å velge mellom, men prisene er langt under hva Apple tar.

Et verdifall på 25 prosent etter tre måneder i forbrukerelektronikk-markedet er ikke utenom normen. Det er det store antallet AVP-er som er oppført på markedsplasser som er skummelt.

The Verge/Cakebatter

Utrolig lave priser

En kjapp titt på eBay avslører nemlig at man kan skaffe hodesettet til tilbudspris: en 1TB-modell gikk for 3200 dollar, en pakke inkludert reiseveska til 200 dollar og AppleCare Plus verdt 500 dollar. Det er et meget godt kjøp all den tid Apple tar 5000 dollar for pakken. Med dagens kurs er det 55 000 kroner.

Det går ikke noe bedre (for Apple) på amerikanske Swappa.som der 1TB-modellen går for kun 3600 dollar og 256GB-modeller kan handles for drøye 2800 dollar – Apple tar respektive 3899 dollar og 3499 dollar for disse.

Annonse


Å vite at jeg kunne ha spart flere hundre dollar og fått den høyeste lagringskonfigurasjonen, AppleCare Plus, og en lagringsveske er spesielt smertefullt.

Vjeran Pavic, journalist, The Verge

Når hodesettet lanseres i andre land enn Apple er ikke kjent. Selskapet har flere ganger snakket om at Kina er neste ut, men produktet er enda ikke lansert der.

Bilde: Swappa

Arbeider…
Gratulerer, nå er du med!

Annonse