windows 11 startmeny
Det var ikke kun en test for beta-testere: Microsoft har startet å rulle ut reklame i startmenyen, men det kan deaktiveres. Bilde: Microsoft

Annonse


Nå er reklamen her

Reklame har kommet til Windows 11 sin startmeny i form av oppdatering KB5036980.

“Anbefalinger”

Oppdateringen er foreløpig valgfri på den måten at man må forespørre oppdateringer i Windows Update for få servert den. Microsoft melder: “Anbefalt-delen av Start-menyen viser noen Microsoft Store-apper. Disse appene kommer fra et lite sett med kuraterte utviklere. Dette hjelper deg med å oppdage noen av de flotte appene som er tilgjengelige.”

Det opplyses også hvordan man kan deaktivere fra “Innstillinger for Start:”

Bilde: ITavisen

Microsoft har også utført følgende forbedringer:

  • I de kommende ukene kan det hende at de mest brukte appene vises i Anbefalt-delen av Start-menyen. Dette gjelder for apper som du ikke allerede har festet til Start-menyen eller oppgavelinjen.
  • Oppdateringen forbedrer kontrollprogramikonene på oppgavelinjen. De er ikke lenger pixelated eller fuzzy. Denne oppdateringen starter også utrullingen av et større sett med animerte ikoner.
  • Oppdateringen påvirker kontrollprogrammer på låseskjermen. De er mer pålitelige og har forbedret kvalitet. Denne oppdateringen støtter også flere visualobjekter og en mer tilpasset opplevelse for deg.
  • Oppdateringen påvirker berøringstastaturet. Det gjør at det japanske tastaturoppsettet fra 106 vises som forventet når du logger på.
  • Denne oppdateringen løser et problem som påvirker innstillinger. Den slutter å svare når du lukker en undermeny.

Annonse