spatial personas spill
Vision Pro sin "killer app" for spillere er å kunne spille sammen med venner som er et annet sted i verden. Bilde: Brad Lynch/X

Annonse


Kompisen er ikke tilstede, men de spiller sammen

Det ser ut som at spillere så langt har fått aller mest moro ut at “Spatial Personas” som Apple nettopp lanserte i beta-versjon for den stabile versjonen av visionOS 1.1.

Spiller kan ha funnet sin store greie med Vision Pro

Funksjonen gjør det mulig å bringe 3D-avaterer av kontakter, kjente og venner inn i appene du jobber og spiller. Den store forbedringen er altså at “personas” ikke lenger er låst til FaceTime-videosamtaler, men kan flyttes dit man vil og til de applikasjonene man ønsker – mao. er man ikke låst til Apples økosystem av apper og tjenester. Det er nok også årsaken til at funksjonen fungerer uavhengig av visionOS-versjon.

Call of Duty med venner som egentlig ikke er der, det bare ser slik ut. Bilde: liamneeesons/Reddit

Vi finner det nesten utrolig at Apple ikke har markedsført at dette er perfekt for spillere. For alle med Vision Pro vet at det er genialt å strømme spill fra en rekke tjenester, eller fra sin lokale datamaskin, men hva om den man spiller med kan være i samme rom, bare digitalt? Om Apple hadde lansert hodesettet under covid hadde trolig salget økt mye om funksjonen hadde vært tilgjengelig fra salgsstart.

Prisen må kuttes, om ikke vil vennelisten være kort

Det er stadige diskusjoner om hvordan man oppnår best mulig ytelse, kvalitet og minst mulig etterslep når man strømmer spill, og med mange ulike tjenester er det mulig å optimalisere, men det viktigste er at maskinen man strømmer til eller fra er Ethernet-tilkoblet. Om ikke det er mulig, så bør maskinen ha et veldig stabilt og kraftig WiFi-signal.

Jeg bruker GeForce gjennom Nexus+-appen og strømmer CoD MW3: det er praktisk talt intet etterslep (2ms), og den strømmes med 4k maks fps mulig. Nesten perfekt!

liamneeesons/Reddit

Men vi tror ikke det er nødvendig for samfunnsnedstegning for å gjøre dette til en langt større greie, og vi forventer at Apple med det rimeligere Vision-hodesettet i langt større grad (ikke minst fordi: hvor mange av vennene dine vil handle et hodesett til 40 000 kroner?) vil markedsføre muligheten for spillere og film-tittere å være nære venner og familie uten at de er i samme rom. “Spatial Personas” er jo tross alt fremdeles i beta.

Annonse