xbox series x
The Verge avslørte, og Microsoft bekreftet senere, at Xbox får AI. I første rekke skal den hjelpe med kundeservice-relaterte spørsmål.

Annonse


Xbox får AI

Det kommer en AI-assistent også til Xbox har The Verge avslørt etter å ha fått tilgang på interne dokumenter.

Spør om hjelp

AI-en er første steg for å bringe slik funksjonalitet til Xbox-plattformen og tilhørende tjenester. I første rekke vil den svare på service-henvendelser da den er koblet til Microsoft sin hjelpekatalog, men den kan faktisk også refundere penger brukt på spill. Hjelpe-roboten animeres for å passe bedre inn i et underholdningsmiljø.

Microsoft bekreftet senere at de tester en “Xbox Support Virtual Agent,” en “en intern prototype i form av en animert karakter som kan spørre Xbox Support-emner med stemme eller tekst. Prototypen gjør det enklere og raskere for spillere å få hjelp med støtteemner ved å bruke naturlig språk, og hente informasjon fra eksisterende Xbox-støttesider,” forklarer Haiyan Zhang, sjef for spill-AI hos Xbox.

Skal bygges enda mer inn i den helt nye Xboxen

Visstnok skal hjelperen vær lik plattformen Microsoft allerede oppfordrer sine kunder til å automatere hjelpe-tjenester. Eksempeler på interaksjon der konsollen først spør “Hva kan jeg hjelpe deg med i dag?,” inkluderer Xbox maskinvare-feil og abonnenter.

I tillegg til AI som en hjelpetjeneste skal Microsoft også bruke teknologien til å lage spill-innhold, styre spill-operasjoner internt og hjelpe med å teste spill. AI skal også være en sentral del av den nye og kraftig Xbox-konsollen Microsoft allerede har bekreftet er på vei, men som de foreløpig ikke har avslørt noe om. Det er trolig at den nye konsollen vil by på AI-funksjoner dagens konsoller ikke er i stand til.

Annonse