windows mobile 12
"Konsept-drømmere" lager årlig nye Windows Mobile-konsept. Alle Windows-fans ønsker seg mer enn en Microsoft-launcher til Android.

Annonse


Drømmen lever

Det hadde vært fantastisk med et tredje stort operativsystem i mobil-verdenen.

Det tok ikke lang tid før man så omrisset av fadesen

Og en stund var håpet der med Windows Phone. “En stund” er mer korrekt enn “lenge,” for det tok ikke lang tid før det tok for lang tid mellom maskinvare-oppgraderingene. Det var mangel på produsenter som ønsket å satse, og ikke minst: app-økosystemet var trist. iPhone vant på mange måter ikke bare skjerm, design, berøring og markedsføring, men utvalget apper etter at Steve Jobs først insisterte på web-apper.

Når man ser tilbake er det oppsiktsvekkende at Microsoft, av alle, feilet på det de tradisjonelt hadde vært aller best på: å støtte utviklerne. Hadde ikke Windows vært så åpent og enkelt å komme i gang med, hadde verden sett annerledes ut. I stedet vant Apple med kombinasjonen med maskinvaren alle ønsket, og fridde til utviklerne med SDK-er som var lette å komme i gang med, men i et lukket system der de bestemmer hvilke apper som får lov å leve og med API-utvalget Apple bestemmer.

Surface Phone-konsept med Windows Mobile 11.

Sniker seg inn bakvegen

Årene etter fadesen, som også inkluderer Nokia (hvem husker Stephen Elop?,) så endret Microsoft strategi og tok program- og tjeneste-veien så til de grader med å samarbeide med Samsung for forhåndsinstallasjon av Office-pakken på Galaxy-mobilene og lagde sin egen hjemskjerm til Android – alt for å prøve å komme inn under huden på brukerne med tjenester håpet var de skulle oppdage på nettopp Android. På lang sikt kan det fungere, men det føles fremdeles som en stor feil fra Microsoft – Satya Nadella har dessuten innrømmet akkurat det.

Men hva om Microsoft lanserte Windows 12 i kombinasjon med Windows 12 Mobile, og brukte verdens sult etter AI på å karre seg tilbake? Vi holder ikke pusten, men “AR 4789” på YouTube ser for seg hvordan noe slikt kan ta seg ut med et smart konsept med en haug muligheter for modifikasjoner og støtte for widgets. Vi drømmer fremdeles om en Surface Phone med Windows 12 Mobile, men anser sjansene som ytterst små.

Annonse