iphone film
En pirat-app strømme-app lurte seg rundt Apple sine sperrer denne uken og ble ikke fjernet før tusenvis hadde lastet ned.

Annonse


Pirat-app lurte Apple

Hvordan kunne en app som heter Kimi slå Netflix og Prime Video, og karre seg inn på førsteplass blant underholdningsapper?

Apples rutiner feilet

Det er vanskelig å skjønne hvordan appen kom gjennom Apples kontrollrutiner, men ikke vanskelig å skjønne hvorfor den seilet opp: den serverte de nyeste piratfilmene, i stedet for å kontrollere synet til brukerne som var kamuflasje nok til å komme seg forbi App Store-gruppens kontrollører. Det er også rart det tok dem så lang tid å fjerne den, da det var over 100 anmeldelser av apper, der flere av dem avslørte hva den egentlig var til for.

Appen var like enkel å bruke som Popcorn Time: ingen innlogging var nødvendig for å starte å strømme de nyeste filmene, men ikke alle var i like god kvalitet. Kvaliteten på den nye film Poor Things var svak, mens Killers of the Flower Moon fra Apple TV+ var god. Også TV-serier ble tilbudt.

Selv om appen var gratis og ikke krevde innlogging, tjente bakmennene annonsekroner. Hvem som står bak er det ingen som vet. Appen var listet med Marcus Evans som utvikler, som garantert ikke stemmer. Wired prøvde å komme i kontakt med personen eller personene bak, til ingen nytte.

Annonse