apple vision pro optic id
Apple har laget Optic ID for Vision Pro, men ved omstart må kunden bruke en god gammeldags PIN-kode. Glemmer de den slettes enten alt innholdet etter ti forsøk, eller så må Apple Store besøkes eller produktet sendes inn.

Annonse


OPPDATERT: Apple har rettet problem så man slipper butikken

Optic ID er Apples nye teknologi for å logge på Vision Pro.

Først publisert 6. februar.

Oppdatert, 21:16:

Apple fortsetter hurtig-oppdateringene av Apple Vision Pro og har lansert visionOS 1.0.3 en drøy uke etter lanseringen. Oppdateringen gjør det mulig å nullstille enheten om man har glemt PIN-koden. Enheten kan deretter kun aktiveres av eieren. visionOS 1.1 er lansert i beta 1 og forbedrer EyeSight-kvaliteten betraktelig. 1.1-oppdateringen kommer neste måned, trolig noen uker før nye iPads.

Annonse


Oppdatert, 20:50:

visionOS 1.1 beta 1 legger til muligheten for å nullstille passordet på Vision Pro, slik at man slipper besøke en Apple Store eller sende Apple produktet i posten.

Besøk en Apple Store eller send Vision Pro i posten

Om hodesettet merker at en gjest bruker hodesettet, vil en PIN-kode måtte brukes. Det samme gjelder ved omstart av Vision Pro. Alle de andre gangene bruker man Optic ID. Ok, så vi har en kombinasjon PIN-kode, Touch, Face og Optic ID, men det spesielle med Vision Pro er at om kunden glemmer PIN-koden, så finnes det (foreløpig) ingen gjenopprettingprosedyre man kan utføre hjemme.

Det innebærer at kunden må besøke en Apple Store (eller sende selskapet hodesettet) slik at kundeservice-medarbeiderne der kan låse opp produktet med et spesial-programvare. Systemet fungerer ellers slik som på iPhone: om PIN-koden tastes feil for mange ganger låses enheten. Om koden ikke er riktig øker tiden. Det er mulig å sette det opp slik at alt innhold på enheten slettes etter 10 feilaktige PIN-kode-forsøk.

Om man må besøke en Apple Store og fremdeles ikke klarer huske koden, så sletter Apple alt innholdet. Det er kun personer som eier en utviklerversjon stroppen til hodesettet, men i motsetning til forbruker-versjonen har den USB C-tilkobling for å kunne feilsøke hodesettet.

Berørte kunder skal være irriterte på Apple

Seks sifre er på som standard av Apple, men man kan be om fire eller mer enn seks kombinasjoner. Dette er ikke uvanlig, men at man i tillegg til mangelen på gjenoppretning med en kundes iPhone, iPad eller Mac, så mangler det dyre hodesettet Hvor er?-sporing og har heller ingen dedikert app på iPhone som Watch. Hodesettet har fått kritikk for et lyssterkt eksternt panel som heller ikke viser batteriprosent.

Optic ID er interessant fordi Apple sidestiller teknologien med Touch- og -FaceID. I et støttedokument hevder Apple at Optic ID “revolusjonerer autentisering ved bruk av irisgjenkjenning. Optisk ID gir intuitiv og sikker autentisering som bruker det unike med irisen din, muliggjort av Apple Vision Pros høyytelses øyesporingssystem med LED-er og infrarøde kameraer.”

Selskapet omtaler også teknologien som veldig sikker, og forklarer også hva som analyseres for å godkjenne iris-pålogging:

“Sannsynligheten for at en tilfeldig person i befolkningen kan låse opp Apple Vision Pro ved å bruke Optic ID er mindre enn 1 av 1 000 000. Som en ekstra beskyttelse tillater Optic ID maksimalt fem mislykkede forsøk før et passord kreves. Den statistiske sannsynligheten for at en tilfeldig person kan låse opp Apple Vision Pro ved å bruke Optic ID er høyere hvis bare ett enkelt øye er registrert i Optic ID, som er et tilgjengelighetsalternativ.”

“Optisk ID matcher informasjonen med detaljert irisstruktur med infrarødt lys som avslører svært unike mønstre uavhengig av irispigmentering. Teknologien er designet for å beskytte mot forfalskning gjennom bruk av sofistikerte nevrale nettverk som analyserer ektheten til iris og området rundt.”

Annonse