fortnite
Fortnite og Disney skal smelte sammen i tillegg til at Epic Games sin Unreal Engine-grafikkmotor skal brukes i ytterligere Disney-prosjekt.

Annonse


Universene smelter sammen

Etter Lego fortsetter Epic Games å samarbeide med stor-selskap for å koble sammen andre univers med Fortnite.

Disneys investering er den største innen spill noen sinne

Denne gang er det Disney og Fortnite-skaperen som har gått sammen. Disney spytter nemlig inn 1,5 milliarder dollar inn i Tim Sweeneys spill-selskap som også står bak Unreal Engine, og eier med det litt av Epic Games som er verdt rundt 32 milliarder dollar.

“The Walt Disney Company og Epic Games vil samarbeide om et helt nytt spill- og underholdningsunivers som ytterligere vil utvide rekkevidden til elskede Disney-historier og opplevelser,” heter det i pressemeldingen fra Disney som avslører at Unreal Engine blir en sentral brikke i en investering som vil påvirke nærmest samtlige kjente merkevarer.

“Nå samarbeider vi om noe helt nytt for å bygge et vedvarende, åpent og interoperabelt økosystem som vil bringe sammen Disney- og Fortnite-samfunnene,” uttaler Sweeney i samme pressemelding fra Disney.

Unreal Engine brukes til å produsere innhold på tvers av Disney-porteføljen, og omfatter også utviklingen av spill som Kingdom Hearts 3 og Star Wars Jedi: Survivor. Bruken inkluderer også redigering og animasjon for film og strømming; og i etableringen av mer enn 15 Disney Parks attraksjoner som “Millennium Falcon: Smugglers Run at Star Wars: Galaxy’s Edge.”

Disney

Annonse