apple vision pro og macbook
Apple tester visstnok muligheten til å koble til en Mac-skjerm nummer to til Vision Pro. Bilde: ITavisen

Annonse


Apple tester det de håper på

En av de største fordelene med Vision Pro er at hodesettet kan ekspandere skrivebordet til en Mac og en MacBook, og bruke berøringsflaten og tastaturet sømløst mellom macOS og visionOS-apper. På den måten kan man også styre visionOS med berøringsflate og tastatur.

Apple tester visstnok stor forbedring

Men det er en stor begrensning: det er kun mulig å koble til en Mac av gangen, men det kan endre seg. Nå som Apple har lansert to oppdateringer til visionOS 1.x og nettopp lanserte visionOS 1.1 beta 1 for utviklere, så vil det trolig dukke opp flere forbedringer relativt kjapt. En av dem blir muligheten til å vise to Mac-skjermer samtidig med Vision Pro på hodet, i stedet for begrensningen med kun en som er mulig akkurat nå.

Nå er det store spørsmålet om Apple vil gjøre det mulig å koble seg til sin Mac i skyen. På den måten vil man kun trenge en Vision Pro og et Bluetooth-tastatur, i kombinasjon med en berøringsflate om man ønsker, for den mest produktive bruken. Det er allerede kjent at visionOS ikke støtter trådløse mus, så man må bruke gester eller Apples Magic Trackpad som nevnt. Apple vil avsløre større forbedringer med Vision Pro under WWDC i juni der selskapet skal vise frem visionOS 2.0.

Annonse