mercedes eqa
Nye Mercedes EQA kan bestilles nå og leveres våren neste år med opp til 550 km rekkevidde i standardutgaven.

Annonse


Rekkevidden er utrolig til prisen

Mercedes EQA er bestillingsklar i Norge, og produsenten er under den magiske 500 000 kroners-grensen, og over 500 km rekkevidde til samme pris.

Over 550 km rekkevidde til under en halv million kroner

Den billigste utgaven starter nemlig på 490 000 kroner, dog uten levering som påpekt i pressemeldingen. Selv om man kan bestille nå, er ikke de første modellene på veiene her i landet før i løpet av våren. Den oppgraderte modellen har bedre rekkevidde, nye funksjoner og har også fått et ansiktsløft.

Det er spesielt rekkevidden som er imponerende, den billigste modellen med prisen vi allerede har nevnt, kan nemlig klare å holde det gående i over 550 km: “Ved å gå svært detaljert til verks, har ingeniørene hos Mercedes-Benz vært i stand til å øke rekkevidden på EQA. Med modellen EQA 250+ har bilen nå opptil 560 kilometer rekkevidde i henhold til WLTP. Dette har blitt oppnådd ved å blant annet optimalisere aerodynamikken, i tillegg til rullemotstanden på dekkene.”

EQA er utstyrt med den nyeste generasjonen MBUX, der blant annet visningen av ladefunksjonene er forbedret. Nå vises den tilgjengelige DC-ladeeffekten, som avhenger av forkondisjoneringen av batteriet. Ved å aktivere nettjenester i Mercedes me-appen, blir den intelligente stemmeassistenten enda bedre ettersom den lærer å kjenne brukeren og husker ofte brukte innstillinger og kjøreruter.

Mercedes

Av standardutstyr finner vi:

  • Adaptiv cruise control
  • Ryggekamera
  • LED High Performance med adaptive langlys.
  • Oppvarmet ratt
  • Elektrisk bakluke
  • Heldigitale instrumenter
  • Ambient Lighting
  • KEYLESS-GO
  • Apple CarPlay
  • Android Auto Wireless

Plugg og betal

Om man ønsker bedre lyd tilbys det oppgradering til Budmester-surround med Dolby Atmos som tilpasser seg avspillingsmiljøet. Lading er også gjort enklere med Plug & Charge:

“Med Plug & Charge-funksjonen kan nye EQA lades enda enklere ved Plug & Charge-aktiverte offentlige ladepunkter. Når ladekabelen er koblet til, starter ladeprosessen automatisk. Kunden trenger altså ikke å identifisere seg i tillegg – bilen og ladestasjonen kommuniserer direkte via ladekabelen. Forutsetningen er at kunden har aktivert Mercedes me Charge-tjenesten.”

Annonse