VW ID 2all concept
VW ID 2all concept skal koste under 25 000 euro i 2025. ID 1 vil presse prisene enda mer og vil koste under 20 000 euro.

Annonse


Kan slå ned som en pris-bombe

Under 233 000 kroner. Det kan bli prisen på VW sin aller billigste el-bil, og det kan skje om ikke så mange år. Før det kommer VW ID 2all som også blir veldig billig.

Enhetlig battericelle kan kutte prisen med 50 prosent

Hvordan vil konsernet klare å selge bilene så mye billigere på så kort tid? Ifølge VW-sjef Oliver Blume er årsaken batteri-celler til halve prisen. Dette er den samme batteri-teknologien selskapet avslørte på sin Power Day i 2021. Hele 80 prosent av alle el-bilene til selskapet vil kunne utstyres med de nye batteriene.

Det er naturlig å peke på 2025 for dette er året batteri-fabrikken i Salzgitter, Tyskland åpner. Håpet for VW er at de det samme året klarer å produsere 40 KWh, nok til 500 000 biler.

ID 1 blir enda billigere

VW avslørte i mars ID 2all som vil starte på under 300 000 kroner og med opp til 450 km rekkevidde og 10 til 80 prosent på lading på 20 minutter.

Annonse


Produksjonsversjonen av ID 2all som fremdeles kun er et konsept, skal avsløres samme året og er basert på MEB Entry-plattformen til VW som gir liv til ti modeller som skal lanseres innen 2026. Denne bilen er “dyr” sammenlignet med ID 1. Det er nemlig denne som skal prises under 233 000 kroner.

Blume sier at bransjen sliter med salget grunnet en kombinasjon av inflasjon, mangel på ladeinfrastruktur og at statlige subsidier forsvinner. Derfor er det viktig å kunne produsere flere billige biler, billigere.

VW ID 2all:

Annonse