cybertruck infotainment
30. november skal Tesla ha sin store lanserings-event. Da vil vi nok få vite de eksakte rekkevidde-tallene.

Annonse


Skjermen avslører det vi alltid har lurt på

Ekstrapolering, et fint mattematisk ord for å anslå, kommer til god nytte nå som vi alle ønsker å vite en ting: hvor lang rekkevidde har Tesla sin nye Cybertruck-modell?

En av de billigste Cybertruck-modellene får trolig over 480 km rekkevidde

De første kundene, vi anslår de første er fra California, får sine biler levert allerede 30. november, mens brorparten vil måtte vente til neste år. Vi har lenge håpet på å se et skjermbilde fra infotainment-skjermen, men ved forrige lekkasje var det ingen slik informasjon å se – det er det denne gang.

Med 71 prosent og annen informasjon på skjermen avslørt, regnet Electrek seg frem til en rekkevidde på 267 miles, altså 430 km, med 100 prosent batteri.

Men en leser irettesetter elbil-avisen og mener at rekkevidden nok er 300 miles og mer, altså drøye 480 km.:

“Er det nøyaktig 6 prosent så er det 267. Hvis det er nærmere 5 prosent (lett å gjøre med avrunding) så er det 300+ miles hvis det er 16,4 miles og rekkevidden går fra 70,5 prosent til 65,4 prosent så er det 322 miles. Det er bare ville spekulasjoner som ekstrapolerer fra upresise tall på en pre-produksjonsskjerm. Den originale lav-rekkevidde to-motor-modellen hadde en rekkevidde på 300+ miles. Dette ser ut til å stemme med det,” forklarer Electrek-leser Philip234.

Neoda, dette er ikke en måte for å garantere rekkevidde-tall på (det er kanskje en prototype i tillegg), men et ca. tall er det jo, og siden Tesla for en stund siden nevnte over 300 miles for nevnte modell i kommentaren, så ser dette ut til å stemme ganske bra.

Annonse