apple carplay
Fungerer ikke iPhone 15 med USB C kablet til en bil med Apple CarPlay er det letteste å sikre seg at kabelen støtter dataoverføring.

Annonse


Nytt problem

Artikkelen inneholder annonselenke.

Ferske eiere av iPhone 15, som jo endelig er utstyrt med USB C, og har en bil med Apple CarPlay kan oppleve problemer med å koble seg til.

Ikke alle kabler fungerer

“Jeg satte meg i bilen min i morges og koblet til telefonen med en USB-A til USB-C-ledning for å bruke CarPlay, og oppdaget at den ikke kobles til. Den lader, men uten CarPlay. I mine Carplay-innstillinger på telefonen står det navnet på bilen min som om den var tilkoblet, men ingenting vises på skjermen,” melder en MacRumors-leser – flere andre opplever det samme.

Det meldes om at det er USB A til USB C-kablene som er problemet, og at de fra f.eks. Belkin fungerer. Opplever du at USB C-kabelen ikke fungerer mot USB A-inngangen i bilen er det beste man kan gjøre å velge en kabel fra en kjent produsent og med støtte for dataoverføring.

En kunde skal ha snakket med Apple om problemet som visstnok kjenner til at det er kompatibilitets-utfordringer som skal rettes i en kommende iOS-oppdatering. Noe de uansett bør gjøre er å opplyse om at ikke alle kabler er støttede, og at man må velge en med støtte for data-overføring.

Annonse