nordvpn sonar
"Sonar" er NordVPNs nye våpen mot phishing og bruker AI og store språk-modeller for å avsløre farlige e-post før det er for sent.

Annonse


Advarer før du gjør den store tabben

NordVPN har test-lansert “Sonar”, en tjeneste som advarer mot phishing e-post.

Artikkelen inneholder annonselenker.

Sonar advarer før det kan være for sent

Sonar er en utvidelse til nettleseren som aktivt undersøker om man blir forsøkt lurt av nett-kriminelle. Sonar er det første prosjektet fra selskapet, som er mest kjent for sin VPN, som kommer fra “NordLabs”-avdelingen i selskapet. Sonar bruker AI og store språk-modeller for å oppdage om man er i faresonen for å utsettes for svindel:

AI-verktøy forenkler automatisering av en betydelig andel av phishing-angrep, og frekvensen av slike angrep forventes å øke i fremtiden, noe som utgjør en betydelig cybersikkerhetstrussel. Sonar er basert på Large Language Model (LLM) som brukes av blant annet ChatGPT, og skal hjelpe Internett-brukere til bedre å identifisere phishing i et miljø i stadig endring.

Vykintas Maknickas, leder for produktstrategi, Nord Security.

Det kommer mer

Selskapet forklarer at brukeren pro-aktivt advares om man mottar det som kan være phishing – teknologien er også i stand til å peke på den delen av e-post som får tjenesten til å reagere, og samtidig forklare hva som kjennetegner bedrageri-forsøk. Sonar er allerede tilgjengelig for Gmail-brukere som også bruker Googles Chrome-nettleser. “Flere plattformer får støtte senere,” melder NordVPN.

De som ønsker å prøve kan melde seg på ventelisten.

Det neste prosjektet fra NordLabs er “Project Pixray” som som avdekke om bildet er ekte eller AI-skapt:

Annonse