Samsung-hodesett
Dette er Samsungs prototype AR-hodesett. Nå meldes det at selskapet vurderer å implementere lukt.

Annonse


Vurderer lukt

Det har ganske lenge vært snakk om et nytt Samsung AR-hodesett.

Nesten like høy pikseltetthet som “Vision Pro”

Hodesettet designes visstnok i samarbeid med Google og Qualcomm, og forrige måned lekket det bilder av prototypen (som vi håper ikke er det endelige forbruker-designet.) Av teknologi er det allerede avslørt sporing, RGB-kameraer og dybde-sensor.

Nå er det dog ryktet noe mer pikant: lukt. Nøyaktig hvordan de skal implementere det er foreløpig ukjent. Det er også ventet at hodesettet støtter gester som Vision Pro og får en piksel-tetthet på 3000 ppi – det er nesten lik bra som Apples AR-hodesett som har 3400 ppi (4K per øye).

Trolig vil hodesettet drives av Qualcomm sin XR-brikke i motsetning til tidligere rykter om at Samsung ønsket å bruke sin egen Exynos 2200-brikke. OS-et? Det skal være laget i samarbeid med Google, noe som også er spennende. Det eneste som gjenstår nå er en langt lavere pris enn Apple Vision Pro og en snarlig lansering – da kan det hende de kan kapre en god del kunder. Selskapet solgte jo i noen år Gear VR-hodesett, men hypen rundt produkt-segmentet dalte etter et par år – så er ikke lenger tilfellet nå som Apple er på banen og fokuset er AR, og i mindre grad VR.

Annonse