Starfield morgan
Crackere har allerede klart å fjerne piratbeskyttelsen fra Starfield som ble lansert i natt 02:00 for de som betalte ekstra og lanseres 6. september for alle andre.

Annonse


Det verst tenkelige har skjedd

Piratgruppen Rune klarte rett etter lanseringen i natt norsk tid å cracke spillet som nå florerer på fildelingsnettsider.

Microsofts store håp allerede piratkopiert

116GB stor er nedlastingen av PC-versjonen av spillet som er det mest etterlengtede på mange år. Piratkopiering av PC-spill har på generelt grunnlag ikke vært så stort som det en gang var, ikke bare grunnet avanserte beskyttelsessystemer som Denuvo, men også fordi flere spill er gratis å spille, krever nett-tilkobling hele tiden og/eller oppdateres hyppig. Alt dette har stagget piratkopieringen som piratkopiering av film og TV har stoppet endel opp grunnet en haug strømme-tjenester.

Likevel, at spillet allerede nå kan piratkopieres til PC er neppe noe Microsoft og Bethesda er spesielt happy for ettersom spillets standard-utgave til vanlig pris lanseres først 6. september, altså onsdag neste uke. Hvor mye selskapene taper på dette er umulig å anslå, men noe vil det være og de vil eventuelt tape på færre salg av Premium-utgaven til 999 kroner.

Det tok ikke “warez”-gruppen Rune lang tid å slå kloa i Starfield som ikke lanseres før 6. september for de som ikke betalte ekstra.

Gjør dette om du vil endre FoV

En glad-melding i det hele er at PC-spillere kan fikse FoV (“Field of View”) selv om det ikke er offisielt støttet i spillet. Heldigvis er løsningen enkel:

Annonse


Skap StarfieldCustom.ini i mappen \Documents\My Games\Starfield – legg til følgende streng og lagre filen:

[Camera]
fFPWorldFOV=90.0000
fTPWorldFOV=90.0000

Om du ønsker mer eller mindre er det bare å justere på 90-tallet. Både Steam- og Windows Store-utgaven bør fungere. Det kommer nok en større oppdatering av spillet for å legge til denne støtten offisielt, i tillegg til at vi savner innstillingsmulighetene for AMD FSR 2.0 og mangler Nvidia DLSS.