elon musk x
Elon Musk håper å overtale Tim Cooks Apple om å ta lavere avgifter.

Annonse


Elon Musk håper å overtale Tim Cook – derfor tviler vi det går

Elon Musk har varslet endringer i X sitt skaper-programmet.

Tar ikke betalt før skaperne har tjent 100 000 dollar

“Vi tidligere har uttalt at X ikke skulle beholde noe (red. anm.: annonseinntekter generert av skapere med x antall visninger/mnd.) i løpet av 12 måneder, og deretter 10 prosent. Nå endrer vi dette slik at X ikke beholder noe før utbetalingen overstiger 100 000 USD, og deretter tar vi 10 prosent. De første 12 månedene er fortsatt gratis for alle,” tweetet Musk som påpekte at mange av skaperne på plattformen har det tøft økonomisk.

Har du råd til det, vennligst abonner på så mange skapere på denne plattformen som du synes er interessant som mulig. Folk fra alle verdenshjørner legger ut utrolig innhold på X, men lever ofte under tøffe omstendigheter, der selv noen få hundre dollar i måneden kan forandre livene deres.

Elon Musk

Tvilsomt Musk klarer overtale Cook

Musk håper også at han kan overtale Apple-sjef Tim Cook til å endre App Store-avgiftsreglene slik at Cooks selskap kun tar 30 prosent av hva Twitter selv hanker inn, og ikke total-beløpet av hvert abonnement en skaper klarer å hente inn.

Om Cook er villig til å diskutere prisen høres usannsynlig ut da det vil sette presedens og mange flere vil kreve det samme. Dessuten har Musk tidligere kritisert avgiften. Apple har jo som kjent også kranglet i domstolene med Epic Games om dette, og alternative betalingsmåter, i flere år.

Samtidig har X avslørt en ny funksjon: verifiserte brukere kan laste ned vidoer fra skapere som tillater det.

Annonse