meta quest 2-ytelsesoppdatering
Meta Quest 2 sin v55-programvareoppdatering løfter ytelsen betraktelig.

Annonse


Oppdaterer du Quest 2 nå blir den kjappere

Da Meta annonserte Quest 3 avslørte de samtidig en programvare-oppdatering som øker ytelsen til Quest 2 samtidig som de priskuttet september 2020-hodesettet.

Nå er ytelsen oppgradert

Nå er oppdateringen her og du må se etter versjon 55. Quest 2 får intet mindre enn 19 prosent kjappere GPU og 26 prosent mer CPU-kraft. Quest Pro får også sitt med GPU-en, men noe mindre: en ytelsesøkning på 11 prosent for grafikk-prosesseringen. Om utvilkerne må kode om mye av appene sine, eller om det meste går av seg selv, er vi noe usikre på, men utviklere kan oppgradere allerede nå for å dra nytte av forbedringene.

Både spill og grensesnittet generelt blir kjappere, mykere og mer responsivt med v55. Det er ikke alt: Meta har også aktivert dynamisk oppløsning for Quest 2 og Pro “slik at spill og apper kan dra nytte av økt piksel-tetthet uten at man mister bilder.”

Her er “The Walking Dead: Saints & Sinners” med og uten dynamisk oppløsning:

Messenger i VR

Det er også innholds-forbedringer. Messenger er nemlig tilgjengelig som frittstående app i 2D eller 3D. Meta: “Bruk stemmen din til å være sammen med de som betyr mest eller uttrykk deg gjennom personlige avatarer. Messenger lar deg velge mellom en rekke forskjellige avatarer, som du kan tilpasse med forskjellige klær, tilbehør og frisyrer for å representere deg selv bedre.”

Annonse


Explore er per Meta “stedet for underholdning og koblinger i VR: “Nye Explorer samler kort-videoer, medieinnhold og mer, alt på ett praktisk sted. Uttrykk deg selv med nye digitale antrekk, nyt favorittprogrammene og filmene dine, eller utforsk nye verdener i Meta Horizon Worlds. Er du koblet til Facebook- eller Instagram-kontoen din til det samme kontosenteret som Meta-kontoen din, kan du se Instagram og Facebook Reels. Vi ruller ut oppdateringen gradvis for å sikre at det ikke er noen problemer, så følg med – den bør snart være tilgjengelig for deg!”

Meta Quest Browser får også sitt med flerberørings-gester. Mao. kan man bruke kontrollerne eller hendene for å zoome inn og ut og interaktivere med nettleser-elementer. “Støtte for flerberøringsbevegelser er en flott måte å samhandle med nettsider og bilder på en mer naturlig, intuitiv måte. Vi håper du vil like det mens du surfer på nettet, ser på videoer og spiller spill.”

Annonse