ios beta sommeren 2023
iPad og Watch får i høst større oppgraderinger enn iPhone.

Annonse


De med tilgang kan installere nå

Utviklere kan laste ned iOS 17, iPadOS 17 og de andre OS-ene i første beta-versjon nå.

iPad og Watch får de største oppdateringene

Apple har gjort dem tilgjenglig for de som betaler for utviklerkonto – alle andre vil kunne teste i juli. For iPhone var oppgraderingen beskjeden. Vi har skrevet alt om den, og alt det andre, her. For iPadOS skryter Apple av bedre multitasking, noe vi gleder oss til å prøve. Nytt i iPadOS 17 er dessuten låsskjermen først introdusert i iOS 16.

Både iPadOS 17 og macOS 14 har støtte for widgets på skrivebordet, noe som også kommer til Windows 11.

Widgeter er nå enda mer personlige og avanserte på Mac. Brukerne kan hente ut widgeter fra det praktiske widget-galleriet og plassere dem rett på skrivebordet. De feller seg sømløst inn i bakgrunnen mens brukerne holder på med apper, så det er enkelt å fokusere på det som skal gjøres. Den fantastisk praktiske Kontinuitet-funksjonen gir brukerne tilgang til det enorme økosystemet med iPhone-widgeter på Mac. Widgetene er nå også interaktive, med mulighet for å krysse av for påminnelser, spille av eller pause media, styre smarthjemmet og utføre ulike oppgaver – rett fra skrivebordet på Macen.

Apple

Av andre forbedringer for macOS 14 finner vi Safari-profiler, forbedret personvern og bedre ytelse. Ifølge selskapet er Safari verdens kjappeste nettleser.

Hei Siri kuttes ned til Siri, StandBy ser kjekt ut og NameDrop nyttig nok. Utover det er det en beskjeden oppgradering for iPhone i år.

Apple om watchOS 10

«Med watchOS 10 har vi designet grensesnittet på nytt, slik at brukere kan oppleve Apple Watch på en helt ny måte», sier Alan Dye, ansvarlig for design av grensesnitt hos Apple. «Med denne oppdateringen får brukere oversikt over den viktigste informasjonen med et raskt blikk, forenklet navigering og et nytt visuelt språk som drar full nytte av skjermen på Apple Watch. Vi introduserer også smart stabel, som gir rask tilgang til proaktiv og relevant informasjon rett fra urskiven.»

Watchos 10
watchOS 10 bringer widget inn i grensesnittet som snarveier til ting å gjøre, og for å hente opp aktive app-aktiviteter.

Annonse