google pixel watch
Pixel Watch 2 får en langt mer moderne klokke-brikke og vil kanskje klare nesten to dager batterilevetid med urskiven på.

Annonse


Kan ha klart å rette det største problemet

Google skal lansere Pixel Watch 2 i høst, og det med en stor forbedring.

Skifter ut gammel Samsung-brikke

Det er en årsak til at batterilevetiden var noe svak med første generasjon: bruk av en variant av Samsung sin 2018-brikke Exynos 9110. I stedet skal Google bytte ut Samsung til fordel for Qualcomms Snapdragon W5. Samsung har jo selv ditchet sine egne brikkesett, nå også i Europa fra og med Galaxy S23.

Forhåpentligvis er det snakk om Qualcomms nyeste brikke for mindre enheter, Snapdragon W5+ Gen 1, som ble annonsert av produsenten juli 2022 og som er å finne i TicWatch Pro 5. Per lekkasjen er det store fordeler å hente med den nye brikken: med alltid-på-urskiven skal Google ha klart å holde den gående i over en dag.

4 nm-brikken har 4 x A53-kjerner klokket til 1,7GHz og 2 x Adreno 702 GPU-er klokket til 1GHz. Dette mot 9110 som er bygget med 10 nm og kun har 2 x A54-kjerner – da er det ingen overraskelse klokka varer lenger selv med samme mAh-størrelse. Vi håper Google lanserer Pixel Watch via sine offisielle salgskanaler i Norge. Slik det er nå importeres produktet og selges for rundt 4300 kroner.

Snapdragon W5+ Gen 1

Annonse