ford får tesla-ladetilgang
Ford el-biler får tilgang til Teslas ladere i USA med en adapter. Fra og med 2025 vil Fords nyeste biler ikke en gang adapteren. Bilde: Ford

Annonse


Tesla med gigantisk gavepakke til Ford-kunder

“Fra tidlig neste år vil Ford EV-kunder ha tilgang til mer enn 12 000 Tesla Superchargers over hele USA og Canada, i tillegg til de over 10 000 DC hurtigladerne som allerede er en del av BlueOval Charge Network. Dette vil gi Ford EV-kunder enestående tilgang til hurtiglading.”

Storstilt forbedring for Ford-kunder i USA

Dette er den overraskende meldingen fra selskapet om at Tesla nå gir dem tilgang til sitt store lade-nettverk, det som en gang har vært en eksklusiv, og stor fordel, for Tesla-eiere (spesielt for de med ubegrenset gratis-lading.) Det innebærer uansett at Mustang Mach-E, F-150 Lightning og E-Transit-kunder har tilgang til Musks superladere via en adapter “i tillegg til programvare-integrasjon med aktivering og betaling via FordPass eller Ford Pro Intelligence,” heter det fra Ford.

Tesla har ledet bransjen ved å skape et stort, pålitelig og effektivt ladesystem, og vi er glade for å kunne slå oss sammen på en måte som gagner kundene og utbredelsen av el-biler. Tesla Supercharger-nettverket har utmerket pålitelighet og NACS-pluggen er mindre og lettere. Totalt sett gir dette en overlegen opplevelse for kundene.

Marin Gjaja, kundesjef, Ford

Fra 2025 blir det enda bedre: helt nye biler i USA får “North American Charging Standard” NACS-standarden bygget inn. På den måten vil kundene slippe adapteren.

Annonse