tesla trolig model 2
Dette er det første offisielle bildet av Teslas nye bil, trolig en rimeligere en til under 300 000 kroner omregnet fra dollar.

Annonse


Her er Teslas nye bil de allerede produserer

Elon Musk viste frem en silhuett av Teslas nye bil.

Oppdatert: lagt til nyheter om Teslas robot.

Tesla nærmer seg trolig avsløring av “Model 2”

Selskapet jobber faktisk med to nye modeller (den andre skal være en “robotaxi,” selv om det høres rart ut all den tid det er meningen alle Teslaer skal kunne være nettopp det), og vi vet ikke hvilke, men sist gang Tesla-sjefen snakket om en ny bil skulle det være en billig en. Musk har nemlig snakket om en til 25 000 dollar, drøye 250 000 kroner. Hvilken vi har sett litt av nå, vet vi ikke, men han sier at Tesla bygger den nå.

Vi regner med at det ikke betyr masseproduksjon av en modell de ikke en gang har avslørt navnet, prisen eller skikkelige bilder av, men produksjon av prototype-modeller for å optimalisere design, funksjoner og hvordan Tesla skal masseprodusere den mest effektivt i fremtiden.

Annonse


Silhuetten ser ut som designet som ble oppdaget i februar i år i Kina. Den gang testet de med en Mazdas CX-30-kropp. Det er godt mulig Teslas billig-modell debuterer i Kina.

Teslas ferske “teaser.”
Teslaen som ble oppdaget tidlig i år.
Teslas konsept fra 2020.

Cybertruck blir ikke billig

De av dere som fremdeles håper at Cybertruck vil koste under 500 000 kroner, og at den kommer til Europa, har allerede vært skuffet lenge ref. siste punkt. Nå vil alle som kan handle en snart, altså amerikanere, være forbedredt på at den billigste modellen blir langt dyrere enn de 40 000 dollaren den ble listet for i 2019.

Den gang var håpet fra 400 000 til 800 000 kroner. Nå vil trolig den rimeligste modellene enste opp med å koste drøye 700 000 kroner. Det er i det minste hva Electrek tror, og at vi vil måtte vente til 2025 før vi får se nedjusteringer av prisene. Musk uttalte at bilen vil masseproduseres neste år, som tidligere ventet. Musk tror Tesla kommer til å produsere mellom 250 000 til 500 000 Cybertrucks i året og at “det vil være vanskelig å holde prisen nede.”

Også litt om nye Roadster som nå er utsatt på fjerde året. Nå “håper” Musk at produksjonen av superbilen starter i 2024. Bilen ble først annonsert i 2017. Den gang var planen å lansere for tre år siden.

Det var også en oppdatering rundt «Tesla Bot» som Musk tror blir selskapets viktigste produkt (Musk tror på 10 til 30 milliarder av dem). Sist gang vi ble oppdatert om dem så fikk vi ikke se stort. Det retter Tesla litt på nå, og avslører at robotene vil kunne kunne kartlegge og huske hvor de går, at sensorene er finjusterte nok til at den ikke knuser et egg med foten og at den kan plukke opp mindre objekter.

Her er en titt på den nyeste Cybertruck-modellen:

Annonse