opera one avslørt
Opera One er selskapets helt nye nettleser du kan laste ned nå, men som ikke erstatter dagens versjon helt før senere i år.

Annonse


Alt er nytt

Tidlig i februar meldte vi at Opera skal bygge inn AI i sin nettleser. Nå er den første Opera One-versjonen lansert.

Den gang meldte vi om de planene for ChatGPT:

“Opera, som har hovedkvarter i Oslo og som eies av kinesiske Kunlun Tech, har en spennende avsløring. Kunlun har nemlig annonsert at ChatGPT skal integreres i nettleseren. Det er foreløpig ikke kjent når, eller hvilke versjoner av nettleseren (mobil, web, iOS eller Android) får støtte først, om en av plattformene prioriteres. Per Statcounter har Opera 2,4 prosent markedsandel blant nettlesere og økte omsetningen mye takket være gaming-integrasjon.”

Den første versjonen er lansert og kan lastes ned nå. Den vil senere i år erstatte den nåværende versjonen på Windows, macOS og Linux.

Grensesnitt, animasjoner og funksjoner oppgradert

Det er mye nytt her, inkludert et oppgradert grensesnitt med modulær tankegang for plass til AI-funksjoner. Nettleseren bruker disse for automatisk å gruppere sammen nettsider som gir mening å sitte sammen. Brukeren kan også manuelt lage “fane-øyer” for sitt innhold om så ønskelig – alt skilles med et tydelig fargerikt design.

Flytende animasjoner, elegante visuelle effekter og en sømløs opplevelse.

Opera

Både ChatGPT, ChatSonic og AI-funksjonen er aktivert som standard. Sistnevnte viser brukeren hvordan chatbots kan modifisere tekst på en side, eller lage en quiz basert på hva den leser på en nettside. Fra før av har nettleseren musikkspillere for ulike tjenester, lynmeldingstjenester innebygget og arbeidsområder.

Fane-øyer. Bilde: Opera

Annonse