vw id7
ID.7 får rundt 700 km rekkevidde når modellen med størst batteripakke lanseres noe senere.

Annonse


Det nye flaggskipet får 700 km rekkevidde

ID.7 er VWs kommende flaggskip.

Sedan-flaggskipet til VW avslørt

“ID.7 er en stor familiebil, noen centimeter lengre enn Norges-favoritten Volkswagen Passat, som siden den kom på markedet i Norge har blitt solgt i et sekssifret antall. Nå kan ID.7 bli nullutslippsalternativet for denne delen av markedet,” innleder VW i pressemeldingen der rekkevidden er det store salgspoenget: VW lover opp til 700 km WLTP-rekkevidde.

Volkswagen omtaler ID.7 som sitt nye flaggskip. Det synes åpenbart også om man bare ser på interiøret. Det blir helt nytt sammenlignet med de andre medlemmene av ID.-familien. Rettere linjer og et mykere materialvalg er noen av elementene som understreker kvaliteten.

VW

– ID.7 blir en virkelig spennende modell for det norske markedet, og den utvider vår allerede brede elbilportefølje ytterligere. Dette er en romslig bil som vil treffe elbileiere med behov for mer plass, samtidig som den også kan treffe kunder som enda ikke har gått over til elbil. Her får du en stor og elegant familiebil med en ny rekkeviddestandard, og med mange spennende innovasjoner, sier Thomas Meiner, direktør for Volkswagen personbil Norge i Harald A. Møller AS.

Bakluken er stor på sedanen og lengden er på nesten fem meter. Derfor sier VW at de kan tilby god plass uten at det går på bekostning av bagasjerommet på 532 liter.

Annonse


Ikke 700 km med det første

Det er verdt å merke seg at den først modellen vil kunne levere en rekkevidde på rund 615 km med 77 kW og en ladehastighet på inntil 170 kW. “Etter hvert” sier VW at det kommer en 86 kW-modell, og det er denne som kan gi rekkevidde på “rundt 700 km” og ladehastighet på inntil 200 kW.

Volkswagen har også utviklet et helt nytt og revolusjonerende klimaanlegg med smarte og innovative funksjoner på sitt nye flaggskip. De intelligente ventilene kan styres ved hjelp av enkle tastetrykk på den store infotainment-skjermen.

VW

Selskapet skryter av Adaptiv Cruise Control (ACC), Lane Assist og Side Assist:

“Dette er funksjoner som gjør kjøreturen tryggere og mer komfortabel. Blant annet hjelper den sjåføren å holde trygg avstand til bilen foran, og den varsler dersom det kommer hindringer i veien. Side assist hjelper sjåføren å holde oversikt over blindsonen, og legger på den måten til rette for tryggere forbikjøringer.”

På plass er 15″ infotainment-skjerm. Denne er standard på ID.7. Det samme er heads-up-skjerm.

Annonse