apple kontrollpanel ios 16
Apple skal visstnok igjen forandre kontroll-senteret - kanskje får brukeren mer kontroll? Bilde: Apple

Annonse


Nå skal Apple endre dette på iPhone

Nå som det ikke er lenge igjen til WWDC 2023 kommer iOS-lekkasjene, selv om alles øyne og ører selvsagt er rettet mot VR/AR-hodesettet.

Får iOS 11-enheter iOS 17 eller ikke? Vi vet ikke enda

Nok en gang har en anonym tipser avslørt ovenfor MacRumors noe nytt om iOS 17. Det er for tiden usikkerhet om OS-et vil støtte iPhone X og iPhone 8 med den første rapporten som mente at det ikke blir støtte – deretter dukket det fort opp en motstridende melding om at dette ikke likevel stemmer.

Fra før av er det ryktet iOS 17 i hovedsak skal rette opp i feil og mangler og lette til funksjoner iPhone-eiere ofte har ønsket seg. Det var i det minste informasjonen Mark Gurman fra Bloomberg satt på. Men stemmer det?

Nytt kontroll-senter

For ryktet som nå kommer fra MacRumors kilde er at Apple skal stor-forandre kontroll-senteret, den lille fliken der man styrer volum, WiFi, Bluetooth og andre innstillinger man måtte ønske å ha kjapp-tilgang til.

Annonse


Denne delen av Apples mobil-OS har vært stort sett uendret siden iOS 11 som ble lansert i 2017, men det har vært kontroverser også.

Får du melding fra Apple må du oppdatere, om ikke mister du mye

Husker du iOS 7-ramaskriket?

iOS 7 representerte en stor grensesnitt-overhaling kontra de forrige versjonene som så mer ut som iOS 1 i den første iPhone-modellen. Den nye versjonen hadde skarpe linjer, fokus på skrifttyper og fjernet alle referanser til teksturer som prøvde å se ut som ting fra virkelige verden, som treverk.

Mindre kontroversielt mener vi å huske var kontroll-senteret som ble hentet opp fra bunnen av grensesnittet og tok opp rundt 70 prosent av skjermen.

Fra og med iOS 11 endret Apple dette slik at man måtte hente opp denne delen ved å flikke ned oppe til høyre for å hente opp et grensesnitt som tar over hele skjermen, men med mye gjennomsiktighet.

Hva pønsker Apple på med iOS 17? Vi tør ikke gjette, men håper i stedet på mer detaljerte lekkasjer i ukene som kommer.

iOS 7. Bilde: Apple

Annonse