Annonse


Nå kommer reklamen

Microsoft har startet å rulle ut reklame i Bing med ChatGPT.

Det måtte jo komme

Microsoft har hatt enorm suksess med tjenesten. Ikke bare var de først ute, men investeringen i OpenAI som har jobbet med dette i mange år, har gitt enorm avkasting i form av PR og interesse. Nå er Microsoft klare til å tjene penger direkte med GPT-chat i Bing.

Om søkemotoren ikke finner et passende svar, listes det opp butikk-alternativer rangert med 1., 2. og 3:

Bing har over 100 millioner aktive brukere daglig

Etter at reklamen ble oppdaget, har Microsoft blogget om det:

Annonse


“Det er nå mer enn 100 millioner daglige aktive Bing-brukere. Nye scenarier som chat driver engasjement, inkludert mer enn 100 millioner chatter. Av millioner av test-brukere, er en tredjedel av dem nye til Bing. Det skaper nye muligheter for utgivere,” skriver Microsofts “Corporate VP for Search and Devices,” Yusuf Mehdi, og legger til at de fremdeles sitter på de første tallene, men at de er “oppmuntrende.”

Føler seg frem

Mehdi mener at Bing-chat kan hjelpe dem å sende mer trafikk i retning utgivere, noe som gir dem flere klikk og derfor flere annonse-kroner.

Vi undersøker muligheten til å plassere annonser i chat-opplevelsen for å dele annonseinntekter med partnere om innholdet bidro til chat-responsen.

Yusuf Mehdi, Corporate VP for Search and Devices, Microsoft

Her er et eksempel på hvordan Bing skal drive trafikk til en avis, i dette eksempelet Forbes etter et søk på “latest healthcare headlines”:

Annonse